Arvid Nordquist först i Sverige med 100 % certifierat kaffe

Arvid Nordquist är ett av Stockholms mest anrika familjeföretag. (Efter Rob Engström, est. 1832, förstås). Den 12 september 1884 öppnade Arvid Nordquist sin första butik under eget namn och därefter gick karriären stadigt uppåt. Idag är Arvid Nordquist ett välrenommerat och vida omtyckt märke som främst är känt för sitt kaffe. Vid starten spelade dock inte kaffet huvudrollen i butiken och Arvid Nordquist har levererat delikatesser till bland annat de svenska och brittiska hoven. Arvid Nordquist har varit hovleverantör i Sverige sedan 1910. Än idag erbjuder Arvid Nordquist högkvalitativt livsmedel, vin och öl till privatpersoner, restauranger och grossister.

I våras kunde Arvid Nordquist stolt låta meddela att de blir det första kaffemärket i Sverige vars produktion är 100 % miljöcertifierad med hjälp av en kombination av UTZ-, Fairtrade- och KRAV-certifieringar. I praktiken innebär detta att de som köper Arvid Nordquist kan göra det med gott samvete då certifieringarna garanterar att kaffet producerats med hållbara jordbruksmetoder samt att arbetsmiljö- och arbetsvillkoren för de anställda även de är hållbara.

För Arvid Nordquist är det självklart att ha ett hållbarhetsarbete som täcker in alla aspekter av produktionen, från kaffeböna till färdig produkt. ”Hur vårt kaffe smakar har alltid varit centralt för oss men i dag har kvalitet en bredare dimension. Mat som producerats med hänsyn till människa och miljö smakar helt enkelt bättre”, förklarar Arvid Nordquists direktör Håkan Ljungqvist.