Audi A3 Ultra - Den nya miljöbilen

Med dagens strikta regler när det kommer till miljöbilar blir många bilar som ansöker om miljöbilsstämpel inte godkända. Dock har nu Audi satsat enormt på sin miljöprofil med den uppdaterade modellen Audi A3. Denna bil har nu utvecklats så pass mycket att man har lyckats komma ner i nivån 88 gram per kilometer och på så vis kan den nu titulera sig med tilläggsnamnet ”Ultra” efter ”Audi A3”. Detta kan jämföras med till exempel den vanliga modellen som släpper ut cirka 100 gram per kilometer. De förändringar som har gjorts för att åstadkomma denna minskning i utsläpp är främst nya hjul som rullar lättare och en högre högsta växel.

150 mil påstås man rent teoretiskt att kunna komma på en enda tank med denna nya modell som rymmer en tank på 50 liter. Denna nya ultramodell är den första i raden av ett flertal som kommer att läggas till i produktlinjen över tiden.

Miljöbilens nya avancerade däck står inför en utmaning och vikten av att välja en oberoende däckverkstad i Stockholm kan vara avgörande. Kransens Gummi är företaget vars affärsidé är att vara fristående från däcktillverkare och andra aktörer på marknaden. Man är detta för att bistå kunden med en oberoende bedömning av däcken som säljs och leda konsumenter mot miljövänliga körvanor. Transparens och ärlighet är förhoppningsvis något vi i kommer att se mer av hos våra däckverkstäder i framtiden.