Audi presenterar 2017 års modell – Audi A4

Nu har Audi gått ut med detaljer om uppföljaren till förra årets Audi A3 Ultra. Den nya modellen, Audi A4, bygger vidare på biltillverkarens bränslesnåla miljövänliga bilkoncept, och introducerar en uppsjö av ny teknologi och nya funktioner.

Audi A4 kommer utrustad i flera utföranden med ett sortiment av fyrcylindriga bensin- och dieselmotorer. Bland dessa återfinns till exempel 2.0TFSI Ultra, en motor som lovar 21 km per liter, och en 2 liters dieselmotor som klarar av 27 kilometer per liter.

Utöver bränslesnåla motorer kommer bilen även använda sig av något som Audi kallar Predictive Efficiency Asssistant. Detta är ett system som fungerar med en adaptiv fartkontroll som automatiskt anpassar hastigheten efter terräng, vägkurvor och hastighetsgränser. Audi poängterar att det här systemet kan förbättra bränsleekonomin med upp till 10 procent. Utöver denna funktion har bilen också en självkörande funktion vid trafikstockningar. På välbyggda vägar med hög trafikmängd och hastigheter under 65 km/h kan bilen styra sig själv utefter information som hämtas från en frontmonterad kamera. Båda dessa system, berättar Audi, ligger till grunden för en framtida helt självkörande bil.

Bilens utvändiga design ligger helt i linje med tidigare modeller. Men nytt för A4:an är att den har en sänkt kaross väger cirka 90 kilo mindre vilket gör den mer aerodynamisk och också innebär en mer energisnål framföring.

Mer detaljer om lanseringsdatum och pris kommer senare under 2015.