Bussiga partiet blev busiga partiet efter kampanj i Västerås

Bild: Håbo Buss AB

Miljöpartiet i Västerås ville lyfta fram partiets kampanj Bussiga partiet och valde att göra detta genom att sätta upp lappar som är snarlika parkeringsböter på en mängd bilar i Västerås. Bussiga partiet går ut på att utöka servicelinjetrafiken, rabattera bussåkandet för studenter och göra det helt gratis för unga under 19 år – allt för miljöns skull.

Lapparna uppmuntrar bilägaren till att låta bilen stå till förmån för kollektivtrafiken. Den som fått en lapp från MP kunde även välja att delta i en utlottning om gratis busskort, men många av de som fått lapparna på sina bilar uppskattade inte tilltaget. Bland annat Q-park, som äger ett parkeringshus i Västerås, blev mycket irriterade över att lappar placerades ut på bilar i deras parkeringshus och oskyldiga parkeringsvakter blev påhoppade av sura bilägare. Vissa av dem gick så pass lång att de anmälde händelsen, som rubriceras som oredligt förfarande.

Magnus Edström (MP) är kommunalråd i Västerås och förklarade att tanken med kampanjen var att lappen först skulle göra bilägaren lite förbaskad, men att denne sedan skulle läsa lappen och inse att det var ett skämt. Med facit i hand insåg dock Miljöpartiet att de borde ha upplyst parkeringsvakter i förväg och inte delat ut lappar vid sjukhuset.

Partiet har tidigare blivit kallade för ett enfrågeparti och hoppas inte att detta skall späda på ryktet. Däremot tror Edström lite skämtsamt, att partiet nu kanske har gått från att vara det bussiga partiet till det busiga, men hoppas att västeråsarna har förståelse.